4 måter å unngå impulsspising

06.12.2014 20:21

1. FOKUSER PÅ FORDELER I STEDET FOR HVA DU SPISER
 - Mange gleder seg til slankekuren er over, slik at de endelig kan spise sjokoladekake igjen. Hvis du i stedet tenker på alle fordelene en sunnere livsstil kan gi deg, har du kommet langt. For eksempel at du vi få igjen knappen på buksene. Det er lettere å motivere seg på kort sikt enn på lang sikt. Det å komme inn i kjolen du vil bruke på sommerfesten fungerer bedre som motivasjonsfaktor enn at du kanskje vil unngå hjertesykdom i fremtiden.

2. BRUK ET FYSISK "STOPPSKILT"
- Hvis du plasserer et stoppsignal, for eksempel noe rødt, ved den fristende maten, vil det hjelpe deg å få kontroll over de automatiske impulsene som sier "nam, dette har jeg lyst på".

3. OVERMANNENS AV LYST PÅ "KOSEMAT" - SLAPP AV I STEDET
- Hvis du føler en trang for å gå i fryseren og hente deg iskrem, bli heller liggende på sofaen. Fortell deg selv at det ikke er noen grunn til å stå opp, det er bedre å bli liggende på sofaen. Du trenger ikke finne på alt mulig annet for å unngå turen til fryseren, bare forbli passiv.

4. JUSTER DINE EGNE FORVENTNINGER TIL MAT
- Mange tror at det å spise et kakestykke eller en enorm porsjon pasta skal gjøre dem gladere og reparere de vonde følelsene. Men er ikke det å forvente for mye av mat?
Fortell deg selv: Kakestykket vil kanskje gjøre at jeg føler meg bedre i 10 minutter, men etter det er jeg jo like deppa! Deretter velger du heller å gjøre noe som vil få deg til å føle deg bedre i en lengre periode, for eksempel drikke en deilig kopp te eller lese en god bok.

Lykke til ;-)